Waarom Snugr?


"Snugr" komt van het Engelse "snug", wat zoveel betekent als:

"Comfortably sheltered; cozy" Comfortabel en geborgen; knusa snug apartment: een knusse flat "Offering freedom from financial worry" Wat bevrijdt van financiële zorgena snug living: een onbekommerd leventje.

Leuk u te leren kennen!

Snugr werd ontwikkeld door 4INCH, een Belgische onderneming die ervan overtuigd is dat nieuwe technologieën niet alleen in gadgets en luxeproducten kunnen worden toegepast. Ze kunnen het dagelijks leven voor iedereen aangenamer maken en een positieve invloed kunnen hebben op het milieu.

De oprichters zijn al hun hele leven vrienden. Samen beschikken ze over een grondige kennis van ICT en elektronica.


n 2012 ging 4INCH deel uitmaken van NEST'up, een startup accelerator in België die vergelijkbaar is met Techstars. Enkele maanden later trad de onderneming toe tot WSL, een incubator met focus op ingenieurswetenschappen


Snugr, is het eerste product van de onderneming. Het werd ontwikkeld voor al wie gesteld is op meer comfort thuis, maar graag zijn energiefactuur ziet dalen. Gebruikers kunnen Snugr van eender waar via hun smartphone, tablet of computer opdragen om de temperatuur bij te regelen of vragen om een verwarmingsschema voor elke kamer toe te passen.

Onze oplossing maakt gebruik van het Peltier-effect om de energie te produceren die nodig is om de radiatoren op afstand te bedienen, waardoor er minder bedrading of batterijen nodig zijn, wat Snugr de ideale oplossing maakt voor het renoveren van bestaande gebouwen op energiegebied.


Sinds november 2020 kunnen we met trots aankondigen dat Snugr het "Solar Impulse Efficient Solution" Label heeft gekregen na een beoordeling door externe onafhankelijke deskundigen en op basis van geverifieerde normen. Daarmee sluit het zich aan bij de #1000solutions challenge, een initiatief van de Solar Impulse Foundation om oplossingen te selecteren die voldoen aan hoge standaarden op het gebied van winstgevendheid en duurzaamheid en deze te presenteren aan besluitvormers om de implementatie ervan te versnellen. Om het "Solar Impulse Efficient Solution" Label te ontvangen, werd Snugr grondig beoordeeld door een pool van onafhankelijke deskundigen op basis van 5 criteria die de drie hoofdthema's Haalbaarheid, Milieu en Winstgevendheid bestrijken. Alle gelabelde oplossingen maken deel uit van de #1000solutions portfolio die door Bertrand Piccard, voorzitter van de Solar Impulse Foundation, aan de beleidsmakers in het bedrijfsleven en de overheid zal worden gepresenteerd. Het doel van dit initiatief is om de invoering van ambitieuzere milieudoelstellingen te stimuleren en de implementatie van deze oplossingen op grote schaal te versnellen.

Onze team


  You

  Wil jij meedraaien in ons team?

  We zijn altijd op zoek naar getalenteerde mensen met een passie voor nieuwe technologieën. Denk je over het juiste profiel te beschikken om bij ons te komen werken, stuur ons dan een berichtje met een link naar je cv.

  Hier solliciteren.

Ze vertrouwen ons en besparen energie.

 • CPSI title=
 • INBW
 • Institut Libre Marie Haps
 • Luminus Solutions
 • Coworking The Mug
 • UMons
 • Veolia
 • Ville de Charleroi